Leentip

U doet er verstandig aan om het aanbod van verschillende geldverstrekkers met elkaar tevergelijken. Er zijn in Nederland tal van bedrijven actief op de leen- en kredietmarkt, die elk een eigen product- en voorwaardenbeleid hebben. (Meer leentips)

Leentip

Zorg ervoor dat u de lening de u aangaat volledig begrijpt, wat moet u waarvoor betalen en indien er een verzekering aan de lening gekoppeld is, dan moet u wel weten wat deze verzekering afdekt en wanneer. (Meer leentips)

WOZ krediet

Belangrijk: op onze site informeren wij over het WOZ krediet, kredietverstrekkers spreken echter ook wel van het Eigen Huis Krediet. Hoewel de benamingen verschillend zijn, betreft het dezelfde kredietvorm.

Het WOZ krediet (dus het Eigen Huis Krediet) is een krediet die bedoeld is voor eigen woning bezitters, dit krediet lijkt veel op het doorlopend krediet en moet niet verward worden met een tweede hypotheek. U kunt bij een WOZ krediet of een Eigen Huis krediet beschikken over een bepaald afgesproken bedrag, dat door sommige geldverstrekkers wordt gebaseerd op de overwaarde van uw woning, dit bedrag hoeft niet in een keer uitgekeerd te worden. U kunt bijvoorbeeld een deel direct gebruiken en het overige gedeelte op een moment waarop het u uitkomt.

Het WOZ krediet (Eigen Huis Krediet) wordt zonder tussenkomst van een notaris verstrekt, u heeft dus niet te maken met extra kosten hiervoor. Ook dient uw woning niet als onderpand voor deze lening. Wel wordt vaak een lagere rente berekend dan bij een regulier doorlopend krediet.

Rente en aflossing

Een WOZ krediet (Eigen Huis Krediet) kent vaak een vaste maandtermijn bestaande uit rente en aflossing. Deze vaste maandtermijn is vaak een vast percentage van de kredietlimiet. Doorgaans heeft u de keuze uit 1% 1,5% of 2%. Bij een lening van EUR 5.000,= met een aflossing van 2% is de maandtermijn dan EUR 100,=.

De rente die aan u wordt berekend is gebaseerd op het nog openstaande leenbedrag. U betaald dus alleen voor hetgeen dat u gebruikt. De aflossing van het doorlopend krediet is het overgebleven bedrag van de maandtermijn.

Looptijd

In principe wordt de looptijd van een WOZ krediet vooraf bepaald. Echter gezien het doorlopende karakter van dit krediet is de looptijd in praktijk vaak langer. Op het moment dat reeds afgeloste bedragen opnieuw opgenomen dan wordt de looptijd vanzelfsprekend langer.

WOZ krediet (Eigen Huis Krediet) afsluiten?

WOZ krediet afsluitenWilt u een WOZ krediet afsluiten? U kunt op kredietverstrekker.com kredieten vergelijken en offertes aanvragen van een groot aantal geldverstrekkers.