Leentip

Maak voordat u gaat een overzicht van uw inkomsten en uitgaven en kijk wat u kunt missen aan rente en aflossing voor een lening. Een lening brengt in de meeste gevallen een vaste maandelijkse kostenpost met zich waarmee u rekening moet houden in uw financiele huishouding. (Meer leentips)

Leentip

U doet er verstandig aan om de looptijd van de lening niet langer te laten duren dan de levensduur van het product dan u aan wil kopen. Op deze manier voorkomt u dat u nog afbetaald aan een lening terwijl het product inmiddels is afgeschreven. (Meer leentips)

Verzendhuiskrediet

Een verzendhuiskrediet is een krediet dat wordt verstrekt door verzendhuizen zoals Wehkamp, Otto, Neckermann, H&M etc. Zij geven u met dit krediet de mogelijkheid om aankopen bij hen te doen vanuit dit krediet. De aankopen worden als het ware met geleend geld gedaan.

Rente en aflossing

De maandtermijn die u dient te betalen bij een verzendhuiskrediet is over het algemeen een laag minimaal vereist bedrag en bestaat uit rente en aflossing.

Aangezien de rente die wordt berekend doorgaans hoog is blijft er van uw maandtermijn weinig aan aflossing over. U bent daarentegen wel vrij om zelf extra af te lossen.

Looptijd

Bij een verzendhuiskrediet is de looptijd doorgaans niet vastgesteld. Het is een doorlopende faciliteit die gebruikt kan worden zolang de overeenkomst actief is. Echter kan wel gesteld worden dat door de lage (vereiste) aflossing u doorgaans lang doet over definitief aflossen als u niet zelf extra aflost.

Verzendhuiskrediet oversluiten

Verzendhuis krediet OversluitenHeeft u een verzendhuiskrediet waarvoor u teveel rente betaald? Wellicht is oversluiten dan een oplossing voor u. U kunt op kredietverstrekker.com lenigen vergelijken en zo nagaan of er geldverstrekkers zijn die u een gunstiger alternatief bieden.