Leentip

Heeft u een lening waar u een hoge rente op betaald? Dan is het verstandig om deze over te sluiten naar een lening met een lagere rente. U bespaart op deze manier veel geld. (Meer leentips)

Leentip

Er zijn geldverstrekkers die u lokken met (zeer) lage rentes, het is daarom belangrijk om na te gaan voor welke periode deze percentages, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. (Meer leentips)

Uitgestelde betaling

Veel winkels bieden tegenwoordig de mogelijkheid tot uitgestelde betaling aan als u bij hen een product koopt. Zij geven u de mogelijkheid om het product direct mee te nemen en pas later te betalen, bijvoorbeeld over 2 jaar. In feite heeft u een renteloze lening afgesloten voor de afgesproken periode.

Rente en aflossing

Gedurende de afgesproken termijn hoeft u helemaal niets aan rente en aflossing te betalen. Echter u dient er wel zorg voor te dragen dat u het product voor het verstrijken van de einddatum betaald heeft anders gaat het openstaande bedrag over in een doorlopend krediet.

Het doorlopend krediet waarmee u te maken krijgt kent een vaste maandtermijn die bestaat uit rente en aflossing. De rente is over het algemeen (erg) hoog. Het is vaak mogelijk om tussentijds extra af te lossen en afgeloste bedragen opnieuw op te nemen.

Looptijd

De looptijd van de renteloze lening is bekend. Echter de looptijd van het krediet waarin de renteloze lening wordt omgezet na uitblijven van betaling is doorgaans vastgelegd, maar door het doorlopende karakter van het krediet is de looptijd flexibel.

Oversluiten

Uitgestelde betaling OversluitenHeeft u een duur krediet ten gevolge van een uitgestelde betaling? Wellicht is oversluiten dan een oplossing voor u. U kunt op kredietverstrekker.com leningen vergelijken en zo nagaan of er geldverstrekkers zijn die u een gunstiger alternatief bieden.