Leentip

U doet er verstandig aan om de looptijd van de lening niet langer te laten duren dan de levensduur van het product dan u aan wil kopen. Op deze manier voorkomt u dat u nog afbetaald aan een lening terwijl het product inmiddels is afgeschreven. (Meer leentips)

Leentip

U doet er verstandig aan om het aanbod van verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Er zijn in Nederland tal van bedrijven actief op de leen- en kredietmarkt, die elk een eigen product- en voorwaardenbeleid hebben. (Meer leentips)

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u na het tekenen van het contract het leenbedrag in zijn geheel op uw rekening krijgt gestort. De persoonlijke lening is in tegenstelling tot het doorlopend krediet niet flexibel, de looptijd staat vast en reeds afgeloste bedragen mogen niet opnieuw worden opgenomen.

Rente en aflossing

De rente en aflossing van een persoonlijke lening zijn van te voren vastgesteld. Er dient gedurende de looptijd een maandtermijn betaald te worden die bestaat uit een vaste aflossing en een vaste rente. Op deze manier weet u precies wanneer u de lening in zijn geheel heeft afgelost.

Looptijd

Door het vaste karakter van de maandtermijnen en het ontbreken van de heropname mogelijkheid is de looptijd van een persoonlijke lening van te voren bekend. U doet er verstandig aan om de looptijd van particulier geld lenen nooit langer te laten duren dan de levenduur van het product dat u aan wilt schaffen.

Persoonlijke lening afsluiten of oversluiten

Persoonlijke lening OversluitenHeeft u interesse in een persoonlijke lening, of hebt u elders al een persoonlijke lening afgesloten en wilt u deze mogelijk bij een nieuwe kredietverstrekker onderbrengen, tegen gunstiger voorwaarden? Op Kredietverstrekker.com kunt u het persoonlijke lening vergelijken van een groot aantal geldverstrekkers en direct een offerte aanvragen.