Leentip

Past de geldverstrekker waar u wilt gaan lenen wel bij u? Hoe is het imago, via welke kanalen communiceren zij? Dat zijn zaken die wellicht belangrijk kunnen zijn voor u. U gaat immers een langdurig contract met het betreffende bedrijf aan. (Meer leentips)

Leentip

Zorg ervoor dat u de lening de u aangaat volledig begrijpt, wat moet u waarvoor betalen en indien er een verzekering aan de lening gekoppeld is, dan moet u wel weten wat deze verzekering afdekt en wanneer.
(Meer leentips)

Rood staan met Krediet op betaalrekening

Een krediet op betaalrekening is een kredietfaciliteit die gekoppeld is aan uw bankrekening. U kunt tot een bepaald vooraf afgesproken bedrag rood staan op deze rekening.

Rente en aflossing

De rente die in rekening wordt gebracht bij een krediet op betaalrekening is doorgaans hoger dan een aparte lening. De rente wordt berekend over het gebruikte deel van het krediet en in de regel hoeft er niet afgelost te worden. Wel verwacht uw bank doorgaans dat er een bepaald minimum bedrag op uw rekening binnenkomt.

Looptijd

Omdat het krediet op betaalrekening een doorlopende mogelijkheid tot lenen is, is de looptijd niet vastgelegd. Hierin sluipt ook gelijk het gevaar van een dergelijke faciliteit, het risico is namelijk aanwezig dat de faciliteit als regulier wordt gezien in plaats van een buffer in wat krappere maanden.

Rood staan op uw bankrekening oversluiten

Rood staanHeeft u een krediet op uw betaalrekening (het rood staan bij de bank) die u doorlopend gebruikt en niet meer dient als vangnet voor onverwachte schommelingen op uw betaalrekening?

Dan is uw krediet oversluiten naar een aparte lening wellicht een optie. Vaak is een aparte lening goedkoper dan het dure krediet op de betaalrekening. Bij Kredietverstrekker.com kunt u van een groot aantal geldverstrekkers leningen vergelijken en offertes aanvragen vanuit uw luie stoel.