Geld lenen zonder bank?

Geld lenen zonder bank bereikt de massa! Het nieuwe lenen doe je niet tussenkomst van de traditionele bank, maar bij elkaar! Er zijn tegenwoordig vele online peer-to-peer platformen, waarop je eenvoudig een lening kan afsluiten.

Ook kredietmaatschappijen goedkoper

Ook kredietmaatschappijen zijn over het algemeen goedkoper dan lenen bij je traditionele bank. Er zitten minder schakels tussen uw leenaanvraag en de kredietverstrekker wat deze procedure over het algemeen goedkoper maakt. Goed inzicht in uw leenkosten? Vraag meerdere offertes aan!

Geld lenen zonder bank

Wil je geld lenen voor een grote uitgave of heb je gewoon wat extra bestedingsruimte nodig? Waarom zou je nog naar een traditionele bank gaan? Geld lenen zonder bank wordt tegenwoordig alsmaar populairder en dat is niet voor niets. De traditionele bank is een tussenschakel tussen de kredietnemer en de kredietgever. Onder andere middels het bieden van een (lage) rente probeert een bank geld binnen te krijgen, waarna het geld vervolgens weer tegen een hoge rente wordt uitgeleend. Dit betreft het conventionele verdienmodel van de bank. Door geld te lenen zonder de tussenkomst van een traditionele bank, kan je vele kosten onnodige ontwijken. Zowel kredietverstrekkers als kredietnemers zijn zodoende goedkoper uit. Een populaire manier tegenwoordig is crowdfunding bij particulier-geld-lenen.nl, oftewel peer-to-peer lenen, waarbij kredietverstrekkers en kredietnemers middels een online platform in contact komen en geld kunnen lenen of verstrekken. Over deze dienst wordt wel een klein bedrag en percentage gerekend, maar dit staat in schril contrast met de kosten die de traditionele banken in rekening brengen. Geld lenen zonder bank is dus echt vele malen goedkoper. Daarnaast zijn er ook veel particuliere kredietmaatschappijen. Ook deze kredietmaatschappijen bieden doorgaans gunstigere voorwaarden en kosten dan de traditionele banken. Het loont dus ook hier om geld te lenen. Een belangrijke tip die wij u willen meegeven is dan ook om bij meerdere instanties (bank, kredietmaatschappij, crowdfunder) een offerte aan te vragen. Zodoende krijgt u namelijk een voorstel welke specifiek is afgestemd op uw situatie en wensen en krijgt u goed inzicht in de precieze kosten voor uw specifieke situatie. Leningen vergelijken doe je hier!