Leentip

U doet er verstandig aan om het aanbod van verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Er zijn in Nederland tal van bedrijven actief op de leen- en kredietmarkt, die elk een eigen product- en voorwaardenbeleid hebben. (Meer leentips)

Leentip

U kunt het aanbod van verschillende aanbieders het beste vergelijken aan de hand van een offerte. Daar behoren immers alle kosten en voorwaarden in te staan waarmee u te maken krijgt als u bij het betreffende bedrijf een lening aanvraagt. (Meer leentips)

Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet is een krediet waarbij u de beschikking heeft over een bepaald vooraf afgesproken bedrag. U bent vrij om tot de maximale limiet van het doorlopend krediet geld op te nemen voor het bestedingsdoel dat u voor ogen heeft. Reeds afgeloste bedrag kunnen opnieuw worden opgenomen en tevens bent u vaak vrij om geheel kostenloos extra aflossingen te doen.

Rente en aflossing

Een doorlopend krediet kent vaak een vaste maandtermijn bestaande uit rente en aflossing. Deze vaste maandtermijn is vaak een vast percentage van de kredietlimiet. Doorgaans heeft u de keuze uit 1% 1,5% of 2% van de kredietlimiet. Bij een lening van € 5.000,= met een aflossing van 2% is de maandtermijn dan € 100,=.

De rente die aan u wordt berekend is gebaseerd op het nog openstaande leenbedrag. U betaald dus alleen voor hetgeen dat u gebruikt. De aflossing van het doorlopend krediet is het overgebleven bedrag van de maandtermijn.

Looptijd

In principe wordt de looptijd van een doorlopend krediet vooraf bepaald. Echter gezien het doorlopende karakter van dit krediet is de looptijd in praktijk vaak langer. Op het moment dat reeds afgeloste bedragen opnieuw opgenomen dan wordt de looptijd vanzelfsprekend langer.

Doorlopend krediet afsluiten

OversluitenHeeft u interesse in een doorlopend krediet? Op Kredietverstrekker.com kunt u het doorlopend krediet vergelijken van een groot aantal geldverstrekkers en direct een offerte aanvragen.