Looptijd lening

U doet er verstandig aan om de looptijd van de lening niet langer te laten duren dan de levensduur van het product dan u aan wil kopen. Op deze manier voorkomt u dat u nog afbetaald aan een lening terwijl het product inmiddels is afgeschreven. (Meer leentips)

Hoeveel schulden hebt u?

Voordat u gaat lenen is het raadzaam om na te gaan wat u zoal heeft uitstaan aan leningen, kredieten, creditcards en dergelijke. Op deze manier heeft u een kleinere kans om voor verassingen komen te staan tijdens de inventarisatie van uw persoonlijke gegevens door de geldverstrekker. (Meer leentips)

Creditcard

De creditcard is een pas waarmee u kunt betalen op krediet tot de maximaal afgesproken limiet op de creditcard. De betalingen die u doet met de creditcard worden achteraf verrekend.

Rente en aflossing

Er zijn kortweg 2 soorten creditcards, de eerste is een creditcard waarbij de uitgaven die gedaan worden aan het einde van de maand in z’n geheel van uw rekening worden afgeschreven. Deze vorm wordt echter niet door elke creditcardmaatschappij aangeboden. De tweede variant is een creditcard waarbij er de mogelijkheid bestaat om de aankopen gespreid terug te betalen. In dit geval krijgt u te maken met een rente en aflossingsverplichting. Vaak wordt er een minimaal bedrag afgesproken dat maandelijks terug betaald dient te worden. De rente die in rekening wordt gebracht is gebaseerd op het openstaande saldo en is doorgaans hoger dan de rente op een reguliere lening.

Looptijd

De looptijd van een creditcard is doorgaans niet vast gelegd. U kunt gebruik maken van de creditcard en de eventuele mogelijkheid tot gespreide betaling zolang u een overeenkomst heeft met de creditcardmaatschappij.

Creditcard Krediet oversluiten

OversluitenHeeft u een creditcard waarvan u de kredietruimte (deels) heeft gebruikt en wilt u van uw creditcard af? Wellicht is oversluiten dan een oplossing voor u. U kunt op kredietverstrekker.com lenigen vergelijken en zo nagaan of er geldverstrekkers zijn die u een gunstiger alternatief bieden.