Overzicht BKR onderwerpen

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Bij het Bureau Krediet registratie (BKR) wordt het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) beheerd en verzorgd. Het CKI is een bestand waarin alle krediet- en persoonsgegevens staan vermeld die iemand op zijn of haar naam heeft.

Bij de aanvraag van een nieuw krediet of gsm-abonnement… (Lees meer over het BKR)

BKR coderingen

Het BKR hanteert een aantal afkortingen en coderingen bij de registraties van kredieten en gsm-abonnementen. Op deze pagina vind u informatie hierover.

Het BKR registreert kredieten en gsm-abonnementen aan de hand van een aantal afkortingen, namelijk…
(Lees meer over bkr coderingen)

BKR gegevens opvragen

Het kan voorkomen dat u gedurende uw leven diverse leningen, kredieten, credit cards en dergelijke op uw naam hebt gehad. Al deze faciliteiten worden geregistreerd bij het BKR als ze worden aangegaan en als ze worden afgelost, zonder dat u daar iets van ziet.

Op zich is hier niets mis mee, maar het kan voorkomen dat u inzage in uw gegevens nodig heeft, bijvoorbeeld omdat een geldverstrekker een leningaanvraag afwijst in verband met… (Lees meer op het opvragen van uw bkr gegevens)

Wees voorzichtig!

Weest u voorzichtig met het afsluiten van een nieuwe lening. In Nederland wordt een BKR notering gehanteerd om te voorkomen dat mensen te veel hooi op hun vork nemen. Blijft u dus verantwoord lenen.

BKR verwijderen?

Een BKR notering kan heel vervelend zijn. In sommige gevallen is deze notering zelfs incorrect. Mocht u van mening zijn dat u ten onrechte geregistreerd staat dan kunt u hier schriftelijk uw klacht indienen.