<’h3′ class='av-special-heading-tag' itemprop="headline" >’Autolening

Maakt U, voordat u een autolening aanvraagt, een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Ga na waarop u kunt bezuinigen, zodat u de rente en aflossing voor de autofinanciering kunt betalen. Een autolening brengt meestal een vaste maandelijkse kostenpost met zich mee. Uw financiele huishouding moet hiertegen bestand zijn. (Meer leentips)

<’h4′ class='av-special-heading-tag' itemprop="headline" >’Autolening

Het kan verstandig zijn om de looptijd van een autolening niet langer te laten duren dan de levensduur van de auto die u wilt betalen. Op deze manier voorkomt u dat u nog afbetaald aan de autolening, terwijl de auto afgeschreven is. Dit overkomt veel autobezitters die een autolening hebben afgesloten. Vandaar de tip. (Meer leentips)

Autolening

Een autolening is bedoeld als financiering voor het kopen van een nieuwe auto. De autolening heeft vaak dezelfde eigenschappen als de persoonlijke lening. Echter, de laatste jaren wint het doorlopend krediet steeds meer aan populariteit en fungeert het doorlopend krediet als een autolening. Waarom een doorlopend krediet als autolening? Een doorlopend krediet is doorgaans een flexibele lening. U bent namelijk vrij om extra geld af te lossen en mocht het nodig zijn, dan kunt u reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Met het doorlopend krediet als autolening koopt u eigenlijk een auto op afbetaling, alleen is er geen vaste looptijd met deze vorm van geld lenen afgesproken. Op deze wijze een auto financiering afsluiten is daarom voor veel mensen gunstig. Echter er is wel een gevaar en dat gevaar is: met het doorlopend krediet als autofinanciering loopt u het risico dat uw auto al afgeschreven is terwijl u het doorlopend krediet nog niet heeft afgelost. Daarentegen is het grote voordeel van de persoonlijke lening als autolening dat de lening al afgelost is, nog voordat uw auto het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Rente en aflossing

Met een autolening weet u vaak precies waar u aan toe bent. De rente die bij u in rekening wordt gebracht, is van te voren met u afgesproken en staat gedurende de gehele looptijd vast. Hetzelfde geldt voor de aflossing; u lost een vast bedrag maandelijks af op de lening. Op deze manier zijn uw maandlasten elke maand gelijk. Wanneer u een auto financieren wilt, is het natuurlijk logisch dat u voor die autolening zo min mogelijk rente wilt betalen. Elke geldverstrekker hanteert weer andere voorwaarden. Een autolening vergelijken kunt u het beste doen door verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken met elkaar.

Looptijd autolening

Door het vaste karakter van de maandtermijnen en het ontbreken van de heropname mogelijkheid, is de looptijd van een autolening van te voren bekend. Het is erg verstandig om de looptijd van een autolening nooit langer te laten duren dan de levensverwachting van de auto die u wilt financieren met een lening.

Autolening vergelijken en oversluiten

OversluitenHebt u een dure autolening? Dan is het oversluiten van deze autolening wellicht een oplossing voor u. U kunt op kredietverstrekker.com hier Leningen vergelijken en zo nagaan of er kredietverstrekkers zijn die u een gunstiger alternatief bieden. U hebt hierboven al kunnen lezen wat het verschil is tussen een persoonlijke lening als autofinanciering, of een doorlopend krediet als financiering voor uw auto. Welke keuze u ook maakt, beseft u dat een goedkope autolening niet per definitie ook de beste keuze is. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of u uw autolening ook boetevrij mag aflossen.

Nu direct een offerte voor autolening aanvragen

OversluitenVoor het direct aanvragen van de autolening gaat u naar de volgende pagina’s, alwaar u direct gratis gebruik kunt maken van onze vergelijking. Wij vergelijken de soorten autoleningen voor u, namelijk het doorlopend krediet en de persoonlijke lening als autolening. Aanvraag van een lening offerte voor een autolening en de afhandeling daarvan gebeurd zonder tussenkomst van Kredietverstrekker.com. Vraag hier een offerte aan